2. blogbejegyzés

Sukoró, 2020.07.19 20:44,
alkonyat, rövid záporok, szélcsend, zárt felhőzet (cumulunimbus). A Velencei-tavon nincs viharjelzés.


Szóval elmaradnak az ünnepségek augusztus huszadikán. Vajon milyen esélyei vannak egy adriai útnak?
Úgy érzem, jelenleg az a legjobb, amit tehetek, hogyha lejegyzem a gondolataimat. Érdekes visszatekinteni, hogy februárban a Magyarországot nem érinti a vírus vagy, ha igen, akkor nem veszélyeztet egy utat, ha óvatos vagyok – gondolatmenet annyira biztos volt, hogy mertem hajót foglalni és majdnem májusra, csak a vízhőfok miatt lett átfoglalva szeptemberre.
Május elején már úgy gondoltam, hogy szeptemberig teljes visszatérés lesz a korábbi állapothoz, és fel akartam jutni egy hajóra, amin a helyzet miatti megüresedés van. Azt egyáltalán nem gondoltam, hogy ez az új normális, a készültség, és bizonytalan, hogy mikor lehet újra egy hétnél tovább biztosan látni az életünket.
Most, július végéhez közeledve egyértelműen látszik, hogy ez nem egy átmeneti állapot, hanem egy változás, ami nem ért véget, és nem tudjuk, hogy hova érkezünk meg. Mivel tervezni már nem lehet, ma már lehet nem foglalnám le a szeptemberi utat. Viszont ott az ellenpont: akkor nem ismertem volna meg ezt a charter céget, és azon keresztül sok szimpatikus embert!
Vajon mit lesz a decemberi tapasztalatom? Visszatérünk addigra a normálishoz? Még rosszabb lesz a helyzet, és az egész vitorlázás nem fog számítani, hanem az életbenmaradásért küzdünk? Személy szerint abban hiszek, hogy ebben a bizonytalanságban oldalazunk óvatosan tovább a jövő évbe.